изповеди и размисли, секс, еротика, любов, чувства, страсти, спомени, лично, дневници, усмивки...изповеди и размисли, секс, еротика, любов, чувства, страсти, спомени, лично, дневници, усмивки...изповеди и размисли, секс, еротика, любов, чувства, страсти, спомени, лично, дневници, усмивки...изповеди и размисли, секс, еротика, любов, чувства, страсти, спомени, лично, дневници, усмивки

петък, 24 август 2012 г.

Жената неспособна да бъде невярна

                                                      Колаж: Elfi Elfida, линк към блога й  

Тя не е вярна, а неспособна да бъде невярна. Която се отдава до дъно, до край, до сетна клетка и емоция. 

Тя или изцяло се отдава или изобщо не се отдава. 

Възможно е да я познавате. Да е ваша приятелка, колежка, съседка. Да нямате представа, че е точно този тип жена, колкото и добре да ви се струва, че я познавате. Защото същността й няма общо с държанието й. И рядко, и само в изключителни моменти я разкрива. 

Тя не е моралистка, още по-малко псевдо-моралистка. 

Не говори с дидактичен тон, нито осъжда нечие поведение, а не е способна да измени на своето. 



Не е анахронична, връстница е на всяко време. Външно нищо не издава породата й. Като всички останали тя може да се държи фриволно, да кокетничи, да е твърде предизвикателна, а привидно освободеното й поведение дори в случаи да е скандално и за нея да се носят легенди, които дълбоко в себе си, не би имала против да са верни, но които е изключено просто да изживее. 

Тя не е лишена от страсти, напротив. Твърде чувствена е, за да може да направи грешка, без тази грешка да се превърне в избор. 

Тя не може да възприеме лекомислено едно приключение, не защото не го желае, а защото природата й е разтворена, защото дори докосването на вятъра е способно да я екзалтира и дори мисълта да я доведе до пределна възбуда. 

Тя не е тази която ще съжали за избора си, ще се разочарова от взетото някога решение. Тя е дръзка, но познавайки себе си, може да овладее своята собствена дързост. 

Тя не е нежелана, нито е лишена от желания. Животът й е безкрайно изкушение. Всеки ден душата й полуразголена общува с дявола, отдаде ли се на изкушението, това ще преобърне най-малко нейният живот, а в повечето случаи и живота на още много хора. 

Тя е често фаталната. Но тя е и жената: родена да бъде вярна. Ако можеше да бъде друга, тя би била. 

Не е морални задръжки вярността й, а природа. 

И тъй като е трудно превземаема крепост, това пробужда у много мъже инстинкта за завоеватели, обект е на обсади, любимка на прелъстителите, ухажвана е и харесвана, нейната магнетичност е необяснима и за тези, най-вече за тези които толкова силно я желаят, че са способни да загубят здравият си, по принцип разум и да жертват всичко онова, за което тя и вместо тях се замисля: заслужава ли си да се жертва. Но какво й струва проявената сила, знае само тя. И колкото силна да е, човешки, повече от човешки е, да прояви слабост.


От този ден, живота на много хора няма да бъде същият, а нейният по принцип е вечна игра с огъня.

2 коментара:

Gall каза...

Невероятно- колко детайлно и истинско описание

Unknown каза...

Много истинско.