изповеди и размисли, секс, еротика, любов, чувства, страсти, спомени, лично, дневници, усмивки...изповеди и размисли, секс, еротика, любов, чувства, страсти, спомени, лично, дневници, усмивки...изповеди и размисли, секс, еротика, любов, чувства, страсти, спомени, лично, дневници, усмивки...изповеди и размисли, секс, еротика, любов, чувства, страсти, спомени, лично, дневници, усмивки

понеделник, 16 юли 2012 г.

Седемте най-чаровни типа жени

Жената – сила. Ключовете ползва само за да изглежда естествена, иначе всяка ключалка може да отвори с аромата си. Независимо дали е ключалка за апартамент, древна мистерия, трезор, сърце, душа или начин на живот, корпоративна, военна или държавна тайна. Най-често е висока и руса, но може да бъде пищна и черноока, с червена коса или с момчешка прическа и възлести мускули. Макар винаги да е красива е повече от външността си. Радва погледи, но поразява далеч по-дълбоко отколкото е възможно само чрез сетивното. Може да бъде господарка на света, ако използва очарованието си в сто процентовата му сила, но отдавна си е забранила да го прави. Твърде евтин десерт би й се сторил света, ако го придобие по този начин, а тя не обича евтини
неща и лесни победи. Иска да спечели в играта, но по правилата на другите и е развила в себе си, способностите които се ценят. Много воля и усилия и са трябвали и често обича да казва: „по-скоро съм мъж в женско тяло”, нещо тъжно има в шегата й. Красивата жена е само накит върху волята която притежава и която надвишава и волята на много мъже. Понякога сваля този накит и го дава като награда на мъж в който познае по-недоразвития си духовен близнак. Тогава тя сама е този свой накит, своята крехкост е. И ако бъде наранена, то е само в този миг на слабост, когато сама си е заповядала да е по-слаба от всяка жена. 

Жената – радост. Понякога си мисли сама, че е глупава и се опасява, че не е толкова глупава. Понякога й нагарча гласа и знае много добре защо е, а не иска да знае. Тя просто иска да обича и обича. Тя просто иска да е обичана и е обичана. Иска да е лекомислена, но тук не успява. Изглежда тъй както иска да се чувства. Тя може да бъде добрата приятелка, а и съпругата която напук на слуховете, не изневерява. И без друго цял квартал и са ухажори, а в училище всички й бяха навити. Може да разбие без усилия семейство или живот. Няма предизвикателство в това да има някого. Всеки я иска. И тъй като не може да всички да се отдаде, предпочита да не пренебрегва никого. На равна дистанция да е, нито толкова далеч, че да престане да буди изкушение, нито толкова близко, че това изкушение да разбие сърце. Тя е блондинка. Тя е жената усмивка. Тя създава радост, но само тя знае, че умее и да плаче. 

Пичът. Тя говори брутално, почти улично. Има речник на гамен и пуши много. Реши ли да захапе, страшно става. Реши ли да бъде приятел: по-голям от нея трудно ще намериш. Създала си е сценичен костюм за живота. Сама обича да се нарича кучка, но в какъвто и смисъл да се употребява думата, не е такава. Но поддържа образа си, за далечните, за тези които държи да си останат далечни и допуска бавно до себе си, много бавно тези които оцени. Зад умелото артистично грубиянско поведение се крие нежна душа. Зад жаргона, обикновено голяма ерудиция и интелект на който си заслужава да се завиди. И, ако в нещо е кучка, то е в това, че знае как да се сдави с вълчият живот, да го сгризе за врата и да го прогони от дома който обитава, далеч в гората на безумното. Чаровница която обикновено има само един в живота, защото вярност е второто й име, но има приятели на които дава повече от любовница, каквато не иска да бъде: дава в женски образ, мъжко приятелство, коректност и точност, искреност и откровеност. Тя е просто пич.

Емоцията – актриса. Има една жена, която е триединство от описаните до този момент. Която може да бъде още триста и всичко да обвие в котешко мъркане и кадифени съновидения. Която може да бъде и фатална, но обикновено отдадена на изкуството, изпуска от себе си, разрушителното да го превърне в креативно. Няма да я описвам, разкошна е. И който и да си, от близо или от далече я познаваш. 

Глезлата. Отива й. Тя винаги ще остане момиче. Прилича на втората, но наистина си е малко глупавичка, за сметка на това е много по-красива и от нея. Знае как да накара всеки мъж да се чувства мъж. Просто трябва да я накара да мърка, останалото е без значение и да го научи да бъде силен, защото тя не се пази и няма кой друг да я опази, освен той и силния ангел хранител с който е родена, ала чието чувство за хумор, не винаги изглежда смешно за хората. Веднъж една такава приятелка на мой приятел, излезе за кратко да купи билети за дерби, с пари точно за двамата, а след няколко часа му се обади от оперна зала в…познайте коя европейска страна. Шокиран беше, но така и не успя да й се разсърди, отрезнява четиридесет дни и четиридесет нощи и все повтаряше: „Не, не мога да й се разсърдя. А трябва!”. Честно и аз не бих успял.

Лисицата. Позната е от китайските приказки. Тя наистина може да прави чудеса. Да превръща водата във вино или себе си в лисица, демон или цвете. Сред нас е и никой не знае, че тя е лисица. С нищо не показва, че е такава. Съвсем обикновена жена е. Може да направи в живота си стотици чудеса, но за един мъж ще направи едно – единствено чудо. Точно в подходящият момент за да го накара да направи всички останали вълшебства сам. Наричат я още: вдъхновителка. 

Майката. Нека да не я описвам. 

Няма коментари: